Најновије

ТУРСКИ МИНИСТАР ОТКРИО: "Америка тражила од Турске да пошаље С-400 у Украјину"

Сједињене Америчке Државе су предлагале Турској да пошаље своје системе С-400 у Украјину, али је Анкара то одбила, изјавио је шеф турске дипломатије Мевлут Чавушоглу.

Фото: mil.ru

- У вези са С-400 било је неколико предлога од САД. Рекли су нам да им предамо контролу. Тај предлог задире у нашу независност. Где је онда наша независност - рекао је Чавушоглу у интервјуу за „Хабертурк“.

Према његовим речима, Анкара је у више наврата добијала разне предлоге од САД у вези са С-400 и, „да је покорна, не би имала оне проблеме с Вашингтоном које има сада“.
- Чак су нам предлагали да их пошаљемо у Украјину, а ми смо рекли да то не може - рекао је Чавушоглу.

Испоруке првог комплекса извршене су 2019. године, а 2022. директор Федералне службе за војно-техничку сарадњу Русије Дмитриј Шугајев рекао је да је потписан и почео да се спроводи уговор о набавци другог комплекса ПВО система С-400.

Чавушоглу је, такође, истакао да саопштења турске опозиције о томе да је неопходно прикључити се санкцијама против Русије носе ризик за турску економију и енергетику.

Чавушоглу је раније, на конференцији за медије с америчким колегом Ентонијем Блинкеном, изјавио да се Анкара не прикључује једностраним санкцијама против Русије, али да не дозвољава да се оне заобилазе.

Рогозинов итвештај са фронта погледајте ОВДЕ.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube