Најновије

РУСИЈА АКТИВИРАЛА МОЋНО ОРУЖЈЕ! Жесток напад на Кијев и Одесу, Украјинци ништа нису могли да ураде!

Украјина је саопштила да је најмање једна особа погинула након што су руске снаге данас напале више циљева „дроновима камиказама“ у области Кијева и Одесе.

Руска војска. (Фото: mil.ru)

Руске снаге су данас поновиле нападе „дроновима камиказама“ који су набављени у Ирану, на циљеве у украјинској Кијевској области и на југу у Одеси, у којима је најмање једна особа погинула, према украјинским званичницима, преноси ЦНН.

Руски дронови камиказе Шахед 136, који су пре месец дана купљени од Ирана, извели су у ноћи уторак на среду напад на град Бела Црква у Кијевској области.

„Дошло је до поновљене серије удара камиказа дронова на инфраструктуру Беле Цркве. Избио је пожар на инфраструктурним објектима. Има једна жртва “, објавио је на Телеграму начелник администрације Кијевског региона Олексиј Кулеба.

Он је додао да су екипе хитних служби реаговале и замолио све становнике Кијева „да остану у својим склоништима“.

„Опасност је и даље присутна“, упозорио је Кулеба, док су се у региону огласиле сирене за ваздушни напад.

Кирило Тимошенко, заменик шефа кабинета председника Украјине, саопштио је да су руске снаге такође извеле напад на јужни лучки град Одесу дроновима Шахед-136.

Тимошенко је у објави на свом Телеграм налогу рекао да су украјинске ПВО снаге успеле да „открију и униште непријатељски дрон изнад мора“.
Видео снимци објављени на друштвеним мрежама данас показују ватру и облаке дима на ноћном небу након напада на Белу Цркву јужно од Кијева , наводи ЦНН уз напомену да није могао независно да провери ове објаве.

Украјинци се заглавили у блату код Херсона, руска авијација их сатире! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји