Најновије

ХУТИ ПОГОДИЛИ САУДИЈСКИ ТЕНК: Посада панично искочила (ВИДЕО)

Побуњеници Хути у Јемену погодили су тенк Абрамс саудијских оружаних снага. Возило је погодио противтенковски ракетни систем.

Хути (Фото: Јутјуб)

Јеменски побуњеници Хути објавили су видео снимак поготка тенка Абрамс, који припада војсци Саудијске Арабије. На њему се види како је противтенковска ракета погодила ово оклопно возило.

Међутим, према свему судећи, тенк није задобио озбиљну штету, његов оклоп је издржао. Посада је сама напустила борбено возило. Тенк није изгорео и не треба говорити о ненадокнадивом губитку. Тачно време и место догађаја нису познати.

Треба имати на уму да тенкове Абрамс Саудијска Арабија користи од самог почетка интервенције у Јемену. Током непријатељстава изгубљено је најмање 13 возила ове врсте. Међутим, било би нетачно рећи да је рат у Јемену показао високу рањивост Абрамса. По правилу су тенкови погођени из противтенковских ракетних система због недостатка интеракције са пешадијом и артиљеријом. Поред тога, саудијска војска банално је бацила нека оклопна возила на ратиште, а потом су их Хути спалили.

Шта Русија планира да уради са својим тенковима, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји