Најновије

НЕВЕРОВАТАН ПРИЗОР У МОСКВИ: Познати терористички командант из Сирије слободно шета Москвом (ФОТО)

Терористички медији са севера Сирије објавили су фотографије Ахмада ал-Аудаха познатог терористичког команданта са југа Сирије, из Даре, који се сада налази у Москви.

Ахмад ал-Аудах (Фото: Твитер)

Исти извори тврде да је он заједно са још једним командантом са југа Сирије, Насером Абу Аром, посетио тајно Москву.

Ал Аудах је био командант терористичке групе Шабаб Ал Сунаб једне од највећих фракције тзв. Слободне сиријске армије на југу Сирије. Абу Ара је био један од високо рангираних команданата те групе. Овај некадашњи официр Сиријске арапске армије пребегао је терористима на почетку рата.

Међутим, нема разлога за забринутост. Њих двојица су 2018. потписали споразум о помирењу са Дамаском и прешли у 8. бригаду 5. корпуса САА коју обучавају и наоружавају Руси. Они данас ратују против Исламске државе у Дари и разбијању њених ћелија.

8.бригада јако је цењена у Дари али њен утицај постоји само на истоку провинције, а Ал Аудах жели да прошити њен утицај на целу Дару. Он је дао предлог да се формира  “Армија Хорана” која би покривала цело подручије Даре. Извори блиски терористичким групама које се и даље боре против Дамаска тврде да је он у Москви да би преговарао о овој иницијативи.

Иницијативи се не противи чак ни САА имајући у виду да последње три године 8. бригада под руским надзором предводи борбу против тероризма на југу Сирије.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube