Најновије

КАКО ЋЕ СЕ ЗАВРШИТИ УКРАЈИНСКИ ЈУРИШ НА ДОНБАС? Ово је одговор Доњецка

Ратни репортер Јуриј Котјонок рекао је како ће се за Кијев завршити следећа офанзивна операција Оружаних снага Украјине у Донбасу.

Батаљон Донбас (Фото: Председништво Украјине)

Новинар је изразио уверење да ће украјинске снаге безбедности покушати да примене сценарио моћи у Донбасу, али ће то довести до тужних резултата за Кијев. Према његовим речима, Оружане снаге Украјине изазваће ескалацију сукоба, али ће добити достојан одбој од ДНР и ЛНР, након чега ће бити принуђене да се повуку. Резултат ових акција биће улазак територија Донбаса, које су тренутно под контролом Кијева, у састав ДНР.

Раније је председник ДНР Денис Пушилин рекао да је република спремна да се одупре офанзивним акцијама Оружаних снага Украјине у Донбасу. Према његовим речима, јединице Оружаних снага Украјине повећале су број гранатирања на линији контакта.

Истовремено, куће цивила, као и цивилна инфраструктура, подвргнути су ватри су украјинске артиљерије. Пушилин је нагласио да је Народна милиција ДНР спремна да пружи „достојан одговор“ на агресију и провокације Оружаних снага Украјине.

Шта ће се десити ако ДНР и ЛНР уђу у састав Русије, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube