Најновије

ТУРСКИ ДРОНОВИ НАД ДОЊЕЦКОМ! Украјинци спремају казнену офанзиву, Русија ће морати да реагује

Русија неће дозволити присуство турских беспилотних летелица на небу изнад Донбаса, изјавио је војни експерт Алексеј Леонков на конференцији медијске групе "Патриот".

Турски дрон (Фото: ssb.gov.tr)

Леонков је уредник часописа "Арсенал отаџбине", а на конференцији Савезне новинске агенције и медијске групе "Патриот" главна тема су била питања глобалне безбедности, као и о ситуација у Украјини.

Војска Доњецке Народне Републике има јачи борбени дух од Украјинаца, док је технолошка предност на страни Кијева, наводи Леонков. Он додаје да је украјинска војска купила турске беспилотне летелице "Бајрактар", којима ће снаге Доњецке и Луганске републике тешко моћи да се одупру.

Ипак, војни експерт сматра да Русија неће остати по страни ако украјинска војска покрене офанзиву на Донбас, а на небу изнад Доњецка се појаве дронови турске производње, пише РИА ФАН.

- Појава турских дронова над Донбасом никако не слути на добро. Војске две републике нису спремне за заштиту од таквих претњи, и морају да разраде тактику за њихово обарање. Такође, камиказе-дронови су широко коришћени током сукоба у Карабаху, и неопходно је да милиције ДНР и ЛНР буду свесне те опасности - рекао је Леонков.

Атомска подморница „Белгород“ најдужа на свету и носиће суперторпеда судњег дана. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји