Најновије

СТВАРА СЕ НОВИ ВОЈНО-ПОЛИТИЧКИ САВЕЗ: Русија преузима вођство

Растући интензитет и широк географски обухват вежби оружаних снага Русије сведоче о припреми Москве за стварање новог војно-политичког блока под њеним вођством, пише амерички лист The Trumpet.

Руски војник (Фото: РИА Новости)

Аутор чланка Руфаро Мањепа наводи да је период слабљења Руске Федерације, који је следио након распада СССР-а, прошлост. Подсећа да ће ове године оружане снаге Русије извести девет вежби заједно са војскама других држава, а огромна већина ових операција одвијаће се у Азији.

„Изгледа да ће 2021. година бити година у којој ће Русија додатно учврстити своју улогу шефа новонастале азијске војне алијансе“, рекао је аналитичар.

Према Мањепу, Организација договора о колективној безбедности (ОДКБ) већ је постала водећа војна сила на постсовјетском простору; током заједничких маневара државе чланице ОДКБ-а припремају се за стварна непријатељства са непријатељем упоредиве снаге.

Русија успева да привуче тако различите државе као што су Иран, Индија, Пакистан и Кина за војно-техничку сарадњу, примећује амерички стручњак. Ово може послужити као обриси будућег савеза невероватне величине и снаге, резимира аутор чланка.

Како је Пентагон грешком открио карактеристике новог бомбардера, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји