Најновије

ПОЧЕЛО ЈЕ: Роскосмос покренуо серијску производњу најмоћније нуклеарне ракете на свету

Предузећа Роскосмоса почела су серијску производњу ракета Сармат, први пук ће бити на борбеном дежурству до краја 2022. године у Краснојарском крају, рекао је Дмитриј Рогозин, генерални директор ове државне корпорације.

Сармат (Фото: ТВ Звезда)

„Већ смо почели да стварамо масовно произведене ракете. Полазимо од чињенице да ћемо <...> пре краја године морати да ставимо први пук у Ужуру, у Краснојарском крају, на борбено дежурство“, рекао је он. у за ТБ канал Русија 24.

Сада се Роскосмос припрема за други летни тест.

Рогозин је појаснио да ће захтеви за ракету у одређеним тачкама бити повећани, договорено са наручиоцем - Министарством одбране.

Владимир Путин је раније рекао да ће комплекс Сармат бити стављен у стање приправности до краја ове године.
Прво лансирање обављено је крајем априла. Нова модернизација је дизајнирана да замени ракете Војевода које су тренутно у употреби. У ракетној формацији Ужур у Краснојарском крају, главни ракетни пук се већ припрема за пренаоружавање.

Како наводе у Министарству одбране Русије, „Сармат“ је најмоћнија ракета са највећим дометом циљева на свету. Она је способна да поуздано продре у било који постојећи и потенцијални систем противракетне одбране и значајно ће повећати борбену моћ руских стратешких нуклеарних снага.

Коментар Дмитрија Рогозина о понашању Литваније прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји