Најновије

ТРЕЋИ КИНЕСКИ НОСАЧ АВИОНА: Ратни брод нове генерације, катапултираће авионе као американци (ВИДЕО)

Нови кинески носач авиона са технологијом која је скоро једнака оној коју поседују амерички носачи најновије генерације, могао би да буде завршен и поринут у реку Јангце већ у фебруару следеће године, наводи се у данашњој анализи америчког истраживачког центра направљеној на основу сателитских снимака.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

На снимцима бродоградилишта Ðиангнан у Шангају које је анализирао Центар за стратешке и међународне студије из Вашингтона (ЦСИС) може се видети скоро завршен кинески носач авиона познат само као Тип 003, преноси ЦНН.

У анализи се наводи да је, судећи по сателитским снимцима, инсталација главних спољних и унутрашњих компоненти, укључујући и погонско одељење и системе за лансирање авиона или завршена или на скоро при крају.

Пре него што брод буде поринут у реку Јангце преостало је да се инсталирају још само неки елементи као што су радарски и системи наоружања, тврде амерички аналитичари.

-На основу доступних информација и уоченог напретка у бродоградилишту Ђиангнан, процењује се да ће Тип 003 бити поринут за отприлике три до шест месеци. Када буде спреман, овај брод ће бити трећи кинески носач авиона и други који је произведен у тој земљи, наводи се у данашњем коментару ЦСИС.

Војни експерти кажу да ће Тип 003 за разлику од својих сестринских бродова Лиаонинг и Шандонга, имати напреднију технологију лансирања авиона тзв. систем катапулта који користе и амерички носачи авиона.

Британска докторка изнела шокантне податке о нус појавама од вакцина, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји