Најновије

САУДИЈСКА КОАЛИЦИЈА КРЕЋЕ У ОФАНЗИВУ: Најављен жесток удар на Хуте

Саудијска коалиција покренула је операцију против Хута у јеменској провинцији Сана како би спречила нападе побуњеника на цивилне циљеве у Саудијској Арабији.

Хути (Фото: Јутјуб)

Руководство коалиције је најавило да ће током непријатељстава предузети "превентивне мере" за заштиту становништва и нагласило опасност коју припадници покрета Ансар Алах представљају по стабилност света. Коалиција је саопштила да је показала "највећи степен уздржаности" након поновљених напада Хута на саудијску инфраструктуру, али је обећала да ће предузети одлучну акцију и неутралисати претњу ако напади потрају.

Раније је пет сталних чланица Савета безбедности УН позвало на заштиту цивила у провинцији Мариб, где се настављају жестоке борбе између владиних снага и побуњеника. Током телефонског разговора са гувернером ове провинције Султаном ал Арадом, шефови мисија Русије, САД, Велике Британије, Француске и Кине у Јемену истакли су да је једини начин да се оконча рат постизање мира. споразума који ће одговарати свим секторима друштва у земљи, док војног решења кризе нема.

Гувернер је пак известио о изузетно тешкој ситуацији у провинцији Мариб. У овом тренутку, животни услови становништва настављају да се погоршавају јер хуманитарне мисије нису у могућности да испоруче храну и лекове становницима због непрестаних сукоба и гранатирања. Више од две недеље саудијска коалиција спроводи ваздушну операцију у Марибу, наносе прецизне ударе на положаје побуњеника, свакодневно извештавајући о десетинама убијених Хута.. Ипак, Хути и даље настављају да врше притисак на владине трупе, крећући се према административном центру покрајине.

О недостатку доказа за НАТО пакт прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји