Најновије

АНАЛИТИЧАР ОБЈАСНИО ЗАШТО ЈЕ ВАШИНГТОНУ НЕОПХОДАН РАТ РУСИЈЕ И УКРАЈИНЕ: Иза свега стоји новац - покушавају да се спасу пропасти

Не без разлога САД појачавају тензије, најављујући да Русија планира напад на Украјину у блиској будућности.

Украјинска војска (Фото: Јутјуб)

Овај приступ је неопходан Вашингтону за спровођење сопствене геополитичке стратегије. До овог закључка је дошао познати руски политиколог, колумниста “Россия сегодня” Ростислав Ишченко, анализирајући ситуацију на међународној сцени.

У интервјуу за информативни портал Украина.ру, Ишченко је детаљно говорио о лукавој тактици Вашингтона, а такође је објаснио зашто САД журе да покрену рат између Русије и Украјине.

Ростислав Ишченко је приметио да САД, редовно дајући изјаве о ратоборним плановима Русије, покушавају да покрену војни сукоб између Москве и Кијева.

Овај приступ је неопходан Вашингтону за спровођење сопствених геополитичких планова везаних за Украјину и Европу.

Војни сукоб између Русије и Украјине је, сматра политиколог, неопходан да би Американци неутралисали Москву као спољнополитичког и економског ривала.

Тиме ће Вашингтон добити нови разлог да оптужи Русију за агресију, као и да се изјасни о потреби увођења нових оштрих антируских санкција.

САД користећи Украјину као геополитичко оруђе против Москве, планирају да потпуно прекину економску сарадњу и партнерства између Русије и Европе.

Такве мере ће омогућити америчким властима да реше сопствене финансијске проблеме обнављањем дијалога са Европском унијом.

„Главне последице овог рата требало би да буду: уништавање економских односа између Европске уније и Руске Федерације, као и везивање ресурса Москве у источноевропском правцу, како би се САД и њени савезници ухватили у коштац само са Пекингом“, резимирао је Ишченко.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји