Најновије

Србија се ускладила са мерама Савета ЕУ против Исламске државе и Ал Каиде

Србија се ускладила са одлуком Савета Европске уније о рестриктивним мерама против Исламске државе (ИД) и Ал Каиде, као и против особа, група, предузећа и ентитета повезаних с тим терористичким организацијама, наводи се у саопштењу Високог представника ЕУ за спољне послове и безбедносну политику, преноси Танјуг.

Џихадисти (Фото: Јутјуб)

Са овом одлуком Савета, донетом 24. априла, сложиле су се и друге земље кандидати за улазак у ЕУ - Северна Македонија, Црна Гора, Албанија, Украјина, Молдавија и Босна и Херцеговина, затим земља потенцијални кандидат Грузија, земља ЕФТА Лихтенштајн, као и Јерменија.

Када је реч о рестриктивним мерама усмереним против одређених особа и ентитета повезаних са ситуацијом у Ирану, с том одлуком ускладиле су се земље кандидати Северна Македонија, Црна Гора, Албанија, Украјина, Молдавија и Босна и Херцеговина, као и земље ЕФТА - Лихтенштајн и Норвешка. Европска унија поздравља ставове свих ових држава, које ће обезбедити да њихове националне политике буду у складу са овим одлукама Савета ЕУ.

Извор: Политика/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји