Најновије

Путин: „Император Александар III“ по многим карактеристикама нема пандана у свету, стижу још четири

Председник Русије Владимир Путин учествовао је путем видео-линка у церемонији подизања заставе и поринућа нуклеарне подморнице „Император Александар III“.

Како је истакао руски председник, нова подморница по многим катаркетистикама нема пандана у свету. Он је истакао допринос предузећа Уједињене бродоградитељске корпорације - конструкторског бироа Рубин и фабрике Севмаш у изградњи нуклеарне подморничке флоте.

"Најновији нуклеарни носачи ракета, који се тамо пројектују и граде, по много чему немају пандане у свету“, рекао је шеф државе.

Русија ће повећати темпо и обим изградње бродова, различитих класа.

„Повећаћемо темпо и обим изградње бродова различитих пројеката, опремићемо их најсавременијим наоружањем, спровести оперативну и борбену обуку морнара, узимајући у обзир стечено искуство, укључујући и током специјалне војне операције“, рекао је шеф руске државе.

Путин је истакао да ће у оквиру актуелног програма наоружања бити изграђене још четири подморнице, које ће штитити земљу у наредним годинама.

Нуклеарна подморница "Император Александар III" је седми носач ракета из породице руских подморница "Бореј-А". Они могу да носе 16 интерконтиненталних балистичких ракета "Булава".

ЗЕЛЕНСКИ ОБЈАВИО ФОТОГРАФИЈЕ БАХМУТА: Нема места које није обливено крвљу (ФОТО)

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји