Најновије

УКРАЈИНСКА ВОЈСКА УТВРЂУЈЕ НОВЕ ПОЛОЖАЈЕ: Народна милиција ЛНР узвратила ватру

Кијевске снаге безбедности опремају положаје у рејону насеља Трјохизбенка у близини линије контакта у Донбасу, рекао је новинарима Иван Филипоненко, портпарол Народне милиције Луганске Народне Републике.

ЛНР (Илустрација: НМ ЛНР)

„Бележимо непријатељски инжењерски рад на првој линији одбране. У рејону насеља Трјохизбенка, војници 34. батаљона 57. бригаде изводе инжењеријске послове за опремање нових положаја“, рекао је Филипоненко.

Он је рекао да су кијевске безбедносне снаге пуцале на територију ЛНР два пута у току дана.

Оружане снаге Украјине пуцале су на насеља Золотоје-5 и Голубовскоје, која су под контролом ЛНР, из бацача граната, митраљеза великог калибра и лаког наоружања.

“Вођене упутствима шефа републике и параграфом „Е“ додатних мера за јачање и контролу прекида ватре, наше јединице су отвориле узвратну ватру из наоружања, што није забрањено споразумима из Минска, заустављајући непријатељске ватрене активности са места са којег је гранатирано долази “, додао је представник Министарства одбране ЛНР.

Филипоненко је рекао да је у зони одговорности 24. бригаде Оружаних снага Украјине забележено распоређивање оклопних транспортера БТР-70 у близини стамбеног насеља у селу Золотоје.

О пуцњави на белоруско-литванској граници прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube