Најновије

ЖЕСТОК НАПАД НА ДНР: Жртве на обе стране, уништена украјинска позиција

Током протеклог дана, украјинске снаге безбедности три пута су пуцале на територију Доњецке Народне Републике. Као резултат гранатирања, погинуо је војник ДНР. Ово је данас саопштио заменик начелника Упаве Народне милиције ДНР Едуард Басурин.

ДНР (Фото: РИА Новости)

„Жао нам је што вас морамо обавестити да је један од наших бранилаца погинуо у подлом непријатељском гранатирању. Изражавамо искрено саучешће породици и пријатељима преминулог", рекао је Басурин.

Представник министарства одбране ДНР је нагласио да су због гранатирања са стране кијевске војске војници Народне милиције ДНР били принуђени да узврате ватру на положаје Оружаних снага Украјине.

„Као резултат присилне узвратне ватре, непријатељско ватрено место је уништено из оружја које није забрањено споразумима из Минска. Према прелиминарним подацима, непријатељски губици износили су једног мртвог и два рањена“, додао је Басурин.

Остали детаљи нису откривени.

Јединице украјинске војске у последња 24 сата прекршиле су прекид ватре на линији контакта са ДНР. Подручја села Васиљевка (смер Доњецка), села Пантелејмоновка (смер Горловке) и села Саханка (смер Мариупоља) била су под ватром оружаних снага Украјине.

Зашто Ердоган купује руски С-400 уместо америчког Патриота, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји