Најновије

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ: Напад на Донбас ће довести до потпуног пораза

Генерал Александар Кихтенко, који је раније био на дужности команданта унутрашње војске Украјине, упозорио је да ће покушај покретања офанзивне операције у Донбасу резултирати потпуним поразомОружаних снага Украјине.

Украјинска војска (Фото: Јутјуб)

Он сматра да Кијев једноставно мора да иде у сусрет источном региону како би окончао рат. Кикхтенко је то рекао у програму канала канала "Першиј незалежниј".

Према речима украјинског генерала, амбиција и тврдоглавост Кијева довели су до значајног погоршања ситуације у Донбасу. Због тога ће сада Украјина морати да уради много више него 2015. године. У супротном, ништа се неће променити, а ситуација ће остати напета као што је сада.

„Неопходно је оставити, можда, само једну „црвену линију“ која се не може прећи. То су промене Устава и стварање засебних република у Доњецкој области“, нагласио је он.

Украјински високи официр је уверен да ће се, ако украјинске власти желе да реше то питање силом, суочити са озбиљним поразом.

„Јер ако нека усијана глава дође на идеју да изведе војну операцију, то ће се завршити нашим озбиљним поразом“, резимирао је генерал Оружаних снага Украјине.

Раније је командант Операције здружених снага у Донбасу Александар Пављук рекао да украјинска војска може да гађа положаје ЛДНР по свом нахођењу, без координације са Кијевом, упркос договору о прекиду ватре.

О изласку Француске из НАТО пакта прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube