Најновије

ЛУГАНСК ПРЕКИНУО СВАКУ КОМУНИКАЦИЈУ СА КИЈЕВОМ: Ситуација напета

Представништво Луганске Народне Републике у Заједничком центру за контролу и координацију режима прекида ватре потпуно је прекинуло интеракцију са кијевском страном у овом телу до повратка њиховог представника, заробљеног од стране украјинских снага безбедности, рекао је новинарима Иван Филипоненко, портпарол Народне милиције ЛНР.

ЛНР (Фото: РИА Новости)

Раније је ЛНР речено да су украјински диверзанти заробили представника ЛНР у Заједничком центру за контролу и координацију режима прекида ватре.

Ову информацију потврдило је републичко министарство одбране. Председник ЛНР Леонид Пасечник затражио је да Кијев врати представника републике у Заједнички центар за контролу и координацију режима прекида ватре. У Кијеву тврде да је представник ЛНР приведен јер је вршио извиђање положаја украјинских снага безбедности. Луганск је демантовао ове информације. Народна полиција ЛНР је оптужила безбедносне службе Украјине за мучење и употребу психотропних супстанци током испитивања киднапованог официра из ЛНР.

"Тренутно је представништво ЛНР у Заједничком центру за контролу и координацију режима прекида ватре потпуно прекинуло комуникацију са украјинском страном до повратка њиховог представника", рекао је Филипоненко.

Како је митинг прерастао у грађански рат, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји