Најновије

ЗЕЛЕНСКИ СКЛАЊА И УМЕРОВА? Човек из сенке умешао прсте, и то дебело!

Министар одбране Украјине Рустем Умеров ће можда поднети оставку на ту функцију, преноси украјински портал "Цензор.НЕТ", позивајући се на неименоване изворе.

- Разлог за повлачење је постепена чистка, коју спроводи шеф председничког кабинета Андриј Јермак, свих званичника који имају директан, непосредан контакт са Зеленским, без потребе да претходно контактирају са Јермаком - наводи украјински лист.
Умеров ће због тога највероватније бити министар инфраструктуре, али за сада није познато ко би могао да га наследи на челу Министарства одбране. Како наводи "Цензор.НЕТ", то би требало да буде човек из редова војске, с пропагандним способностима.

Такође, наводи се да Јермак настоји и да дискредитује шефа Службе безбедности Украјине (СБУ) Василија Маљука у очима украјинског председника.

Подсећања ради, Умеров је на место министра одбране Украјине дошао у септембру 2023. године, када је заменио Алексеја Резникова ког су многе организације и медији критиковали због корупције распрострањене у војсци.

РУСИ ГРАНАТИРАЛИ ВОЈНЕ ОБЈЕКТЕ: Погођрено је место где се одржавају састанци

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји