Најновије

ИЗРАЕЛСКИ ВОЈНИ СТРУЧЊАК ОБЈАСНИО: Ево колико је потребно да ЛНР и ДНР униште украјинску артиљерију

Војске ЛНР и ДНР имаће довољно снаге да победе Кијев у случају пуне офанзиве на Донбас, рекао је израелски војно-политички стручњак Јаков Кедми.

Украјинска артиљерија (Фото: Flickr)

Скренуо је пажњу на чињеницу да војске република имају већу ватрену моћ, а ниво обучености њихових војника је много већи од војника Оружаних снага Украјине. Према Кедмију, вероватноћа ескалације сукоба у региону остаје, али Кијев вероватно неће предузети такав корак.

„Вероватноћа избијања непријатељстава и њихов брзи развој услед неодговорних поступака неког локалног поглавице се може догодити. То може бити случајно. Један недовољно одговоран хитац “, рекао је.

Такође је приметио да ЛДНР могу да реше проблем случајног гранатирања од стране Оружаних снага Украјине без спољне помоћи. Према његовим речима, борбене способности њихових армија довољне су да за неколико сати униште сва украјинска артиљеријска оруђа и тенковске јединице.

„Однос ватрене снаге Донбаса премашује ватрену моћ украјинске војске у артиљерији три пута, а у тенковима два пута“, рекао је он.

Кедми је рекао да су јединице Оружаних снага Украјине попуњене војним обвезницима, тако да не могу да се упореде са милицијама ЛДНР, које су се током година сукоба претвориле у праве професионалце.

Шта се за то време догађа у Сирији, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube