Најновије

"ОДГОВОР РУСИЈЕ ЋЕ БИТИ ЖЕСТОК!" Украјина провоцира сукоб и покушава да се сакрије иза леђа Ујка Сема

Руски политички и војни стручњак Франц Клинцевич реаговао је на изјаву Кијева о гаранцијама подршке Сједињених Држава у могућем оружаном сукобу између Украјине и Русије.

Руска војска (Фото: mil.ru)

Раније је прес служба Министарства одбране Украјине издала саопштење да је Вашингтон обећао да ће пружити подршку Кијеву у случају заоштравања ситуације у Донбасу.

- Наравно, нико се неће борити за Украјину - ни Сједињене Државе, ни НАТО, али покушаји организовања провокација на овај начин трају већ дуго и наставиће се - рекао је Клинцевич у коментару за ФАН. 

- Сједињене Државе имају дугогодишњи план: по сваку цену да изазову прави војни сукоб између Украјине и Руске Федерације. Сва ова прича о рату који се наводно води на Донбасу између Украјине и Русије, а који украјински медији хране свој народ, не подноси критике. Сви већ дуго све добро разумеју. Стога је Кијеву све теже да организује провокације.

Због тога је у Украјини произведена нова хистерија у вези са наводном концентрацијом руских трупа на руско-украјинској граници, приметио је Клинцевич. Међутим, покушаји Кијева, организовањем нове провокације, да се сакрије иза леђа Ујка Сема, изузетно су опасни, приметио је политичар.

- У случају било какве провокације, Русија ће одмах реаговати и овај одговор ће бити веома снажан - нагласио је Франц Клинцевич.

Путин и Макрон решавају питање Космета. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји