Најновије

ЗЕЛЕНСКИ НА ПРВОЈ ЛИНИЈИ ФРОНТА: Путин му послао поруку преко Меркелове

Председник Украјине Владимир Владимир Зеленски разговарао је са војском на положајима у близини контактне линије у Донбасу, саопштила је прес служба његовог кабинета.

Зеленски у рову (Фото: Председништво Украјине)

Војници су му говорили о ситуацији у зони борбених дејстава. Зеленски им се захвалио на услузи и уручио државне награде и поклоне. Тада је заједно са војском ручао у војничкој мензи.

Председник Украјине стигао је у Донбас због заоштравања ситуације у зони сукоба. Недавно је ОЕБС известио о значајном повећању броја кршења прекида ватре, а народне милиције република Донбаса тврде да су Оружане снаге Украјине појачале гранатирање и употребу артиљерије. Има и цивилних жртава: 3. априла у селу Александровскоје у ДНР украјинским дроном је убијено дете. Власти ДНР верују да акције украјинске војске указују на припреме за офанзиву пуних размера.

Руски председник Владимир Путин у данашњем телефонском разговору са немачком канцеларком Ангелом Меркел скренуо је пажњу на провокативне акције Кијева, које намерно погоршавају ситуацију у Донбасу, и нагласио потребу да Украјина испуни Минске споразуме, пре свега, да успостави директан дијалог са ДНР и ЛНР и легализује посебан статус Донбаса.

Шта за то време руска војска ради у Сирији, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји