Најновије

Украјински војници и официри по уговору масовно беже из украјинске војске страхујући од рата против Русије

Због вероватног рата између Украјине и Русије, официри и војници по уговору Оружаних снага Украјине масовно беже из војске.

Фото: Flickr

Растућа напетост на граници између Украјине и Русије, која ће вероватно довести до оружаног сукоба пуног размера, приморала је украјинске војнике по уговору и официре да масовно напусте Оружане снаге.

Како се сазнало, само у последњих неколико месеци, попуњеност украјинских јединица пала је за скоро 15 одсто.

Разлог је што украјински војници по уговору и официри користе било који начин да напусте службу, почевши од баналног одбијања да продуже уговоре за службу у Оружаним снагама до чињења разних врста недоличног понашања који омогућавају да буду отпуштени из службе.

Информацију о овоме потврдили су и представници самопроглашене Луганске Народне Републике, где напомињу да је ситуација посебно акутна у зони Операције здружених снага.

Војници масовно одбијају да продуже уговоре и пишу захтеве о отпуштању из војне службе.

У вези са тренутном ситуацијом, команда штаб је наредила јединицама да на сваки начин попуне јединице до 100% људства “, рекао је Иван Филипоненко, портпарол Народне милиције ЛНР.

Треба напоменути да је недостатак попуњености јединица Оружаних снага Украјине почео да се примећује у пролеће ове године, када је у Донбасу почела да се примећује озбиљна ратна напетост у последњих неколико година.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube