Најновије

НАЈБЕСМИСЛЕНИЈА КУПОВИНА АВИОНА ИКАДА: Купили авион без ракета, па оптужују претходну власт

Јерменски премијер Никол Пашињан признао је куповину серије ловаца Су-30СМ без ракета од Русије. Он је о ово,е говорио током састанка са становницима регије Арагатсотн, а видео састанка се појавио на Фејсбуку.

Су-30СМ (Фото: РИА Новости)

Премијер је за неадекватну опремљеност летелице окривио своје претходнике који, према његовим речима, практично нису набавили ново наоружање. „Кажу нам: зашто сте купили авион? Да, купили смо авион, испоручен је у мају, и да, нисмо имали времена да купимо ракете пре рата “, рекао је Пашињан.

Објаснио је да би држава имала довољно новца и времена за куповину ракета да је претходна влада почела унапред да купује ловце. „Зашто 26-годишња држава није имала борбене авионе? - упитао је премијер.

Овакав изговор Пашињана је на друштвеним мрежама изазвао много смеха и подсмеха, а неки корисници су закључили да је ист6о немати борбени авион и имати борбени авион без основног наоружања.

Претходно је азербејџански председник Илхам Алијев оптужио Русију да је оружане снаге Јерменије снабдевала авионима МиГ-29 и Су-30. Према његовом мишљењу, Јереван ни један дан не би могао да стоји у Нагорно-Карабаху без помоћи Москве. „И политичка, и војна и морална подршка долазе из земаља које се морају придржавати неутралности“, рекао је Алијев током сукоба.

Давне 1991. године Нагорно-Карабах, насељен углавном Јерменима, прогласио је независност од Азербејџана, који је био део СССР-а. Избио је рат. 1994. године, Јерменија, Азербејџан и непризната Република Нагорно Карабах (НКР), уз посредовање Русије, закључиле су примирје, које је периодично кршено.

Дана 27. септембра 2020. године почеле су битке на линији разграничења између Азербејџана и НКР-а. Наставили су до 10. новембра, када су Баку, Јереван и Москва усвојили заједничку изјаву о прекиду ватре. Као резултат рата, Азербејџан је повратио низ територија изгубљених раних 1990-их.

како је нападнута болница у Сирији, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube