Најновије

КИНЕСКИ МЕДИЈИ: Овако ће се завршити конфликт између Русије и САД

Погоршање односа између Вашингтона и Москве могло би да доведе до војног сукоба две земље. До овог су закључка дошли стручњаци из кинеског листа Соху.

Јарс (Фото: РИА Новости)

Стручњаци примећују да САД користе ЕУ и НАТО да изврше притисак на Москву. Поред тога, Вашингтон гура Украјину да погорша ситуацију у Донбасу, што такође изазива забринутост на руској страни.

„Међутим, Руси су борбена нација, одлучни су. Русија је спремна да одговори на изазов Запада. Стога претња трећим светским ратом поново постаје актуелна“, каже се у чланку.

Аналитичари су подсетили да Русија поседује један од највећих нуклеарних арсенала на свету. У исто време, Москва наставља да модернизује ову врсту наоружања. Присуство нуклеарног оружја у Русији онемогућава победу САД у случају војне конфронтације између двеју држава. Истовремено, оружани сукоб Русије и САД испуњен је озбиљним последицама по цео свет.

„Стога, вероватноћа рата између две земље остаје мала, јер ни Москва ни Вашингтон не желе да угрозе своју велику моћ, коју није било лако изградити“, резимирају стручњаци.

О масовном дезертерству на фронту прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји