Најновије

"Млади соко" спреман за лов: Нови суперсонични ловац постаје озбиљна конкуренција Америма и Русима (ВИДЕО)

Конструисањем сопственог суперсоничног ловца КФ-21, Јужна Кореја се придружила ексклузивном клубу земаља произвођача напредних војних ваздухопловних система.

КФ-21 (Фото: Јутјуб)

Нови авион неодољиво подсећа на амерички Ф-22, али је много јефтинији, а Јужна Кореја због тога полаже велике наде у његов извоз.

Очекује се да ће КФ-21 моћи да се наоружа широким спектром разноврсних пројектила ваздух - ваздух и ваздух - земља типа, као и да ће моћи да лансира и крстареће ракете, пише The Aviationist.

Изглед и облик КФ-21 на први поглед неодољиво подсећају на друге ловце пете генерације (иако се технички води као ловац на прелазу између 4. и 5. генерације). Прецизније, јужнокорејски ловац веома је сличан америчком Ф-22, посебно у репном и "носном" делу, као и у облику усисника ваздуха.

Када је о димензијама и перформансама реч, КФ-21 је дугачак 16,9 и висок 4,7 метара, са распоном крила од 11,2 метра. Максимална брзина му је 2.200 километара на час, а долет 2.900 километара.

Овај двомоторац ће имати две варијанте, па ће се, у зависности од намене, производити као једносед или двосед. Јужна Кореја ће произвести шест прототипова КФ-21 ради тестирања и развоја, прва три биће завршена до краја ове године, а остали у првој половини наредне, преноси РТС.

- Нова ера независног развоја оружаних система је почела. Ово је историјски тренутак у развоју јужнокорејске авио-индустрије - рекао је председник Мун Џеин на представљању КФ-21.

Авион носи надимак "бораме", што значи "млади соко за лов".

Мун је истакао да ће након тестирања, ловац ући у серијску производњу, а циљ је да се корејском ваздухопловству испоручи 40 летелица до 2028. и још 80 до 2032. године.

Шта Шешељ каже о геј браковима прочитајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube