Најновије

НЕПРИЈАТЕЉ КРЕНУО У НАПАД! Војска ДНР одмах одговорила! Има мртвих!

Припадници оружаних снага Доњецке Народне Републике (ДНР) оборили су украјински дрон који је коришћен за напад у насељу Голмовски у северној Горловки, саопштио је данас директорат полиције ДНР-а.

Армија ДНР. (Фото: ria.ru)

- Кршећи прву одредбу нових мера, противник је покушао да користи беспилотну летелицу типа "фантом-4" како би извео напад. Захваљујући координисаним акцијама противваздушне одбране одреда народне полиције ДНР-а, противничка беспилотна летелица је оборена током покушаја преласка линије борбеног контакта - пренела је доњецка новинска агенција саопштење ДНР-а.

Украјинске снаге су јутрос извеле напад на насеље Голмовски, што је резултирало нестанком струје, штетом на школи, стамбеним зградама, возилима и гасоводу, јавља руска агенција ТАС С.

У настојању да заштити цивиле, полиција ДНР-а је, како је саопштено, била принуђена да одговори како би сузбила оружани напад украјинске полиције. Према прелиминарним подацима, један украјински војник је убијен, а један рањен.

Доњецка и Луганска Народна Република су прогласиле независност након државног преврата у Украјини у фебруару 2014. године. Украјинске власти су 2014. године покренуле војну операцију против Доњецка и Луганска, пошто их не признају и сматрају те територије окупираним.

Спољне силе хтеле да направе од Белорусије „другу Украјину“, па онда да крену на Русију Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји