Најновије

ПУТИН ИЗМЕНИО ЗАСТАВЕ РАТНЕ МОРНАРИЦЕ: Направио од њих реликвије, морају да се бране животом!

Руски председник Владимир Путин потписао је указ о морнаричкој застави Руске Федерације, неке заставе бродова флоте су промениле конфигурацију, а документ је постављен на званичном порталу правних информација.

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Промене се тичу орденских застава и застава гардијског орденаа. Ако је раније орден био постављен у горњем левом углу заставе, сада ће он (или неколико ордена) бити приказан у центру Светоандрејског крста, а висина ордена требало би да буде једна трећина ширине застава.

Уредба предвиђа да бродови ни под којим условима не смеју спуштати поморску заставу пред непријатељем, а сваки члан посаде брода дужан је да „несебично и храбро, не штедећи живот, брани поморску заставу у борби“. Probijeno заставе треба заменити другiм, а резервне чувати на посебно одређеном месту на броду.

„У изузетним случајевима, када постоји непосредна опасност да непријатељ преузме поморску заставу и не постоји реална могућност њене заштите и спасавања, поморска застава подлеже уништавању по наредби команданта брода“, каже се у декрету.

Документ описује да се застава не подиже на бродовима који су у поправци, конзервацији или модернизацији, осим ако на њима не живи посада.

„Да би се очувале и развиле историјске традиције, поморске заставе бродова који су се истакли у одбрани Отаџбине и били искључени из морнарице, могу се на бродовима чувати као реликвије“, каже се у документу.

Како је Русија прешла са речи на дела по питању Донбаса, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји