Најновије

Oборена два украјинска авиона и два хеликоптера, Руси настављају напредовање код Доњецка

Јуришна авијација Ваздушно-космичких снага Русије је у ДНР оборила два украјинска војна авиона (Су-25 и МиГ-29), док су системи за ПВО оборили два украјинска војна хеликоптера Ми-8, саопштио је портпарол Министарства одбране Русије генерал-потпуковник Игор Конашенков.

Портпарол МО РФ Игор Конашенков (Фото: Реадовка/Јутјуб)

Осим тога, током протеклог дана у ДНР и Запорошкој области уништено је десет беспилотних летелица. Такође су пресретнуте две ракете испаљене из вишецевних бацача ракета “Химарс2 у Доњецкој Народној Републици.

Портпарол је додао да је у купјанском правцу уништена тактичка група Оружаних снага Украјине у Харковској области. У борбама је убијено 65 украјинских војника, а уништена су два борбена возила пешадије и два камионета.

У доњецком правцу наставља се успешна офанзивна дејства руских јединица. Током дана убијено је више од 70 украјинских војника, а уништена су два тенка, четири борбена оклопна возила и четири камионета.

У јужнодоњецком правцу јединице Оружаних снага Украјине извеле су неуспешан покушај контранапада у правцу насеља Никољско у ДНР. Украјинске снаге врац́ене су на првобитне положаје. Уништено је и складиште муниције Оружаних снага Украјине код села Каменско у Запорошкој области.

Од почетка специјалне војне операције уништено је укупно: 339 авиона, 180 хеликоптера, 2.628 беспилотних летелица, 391 противваздушни ракетни систем, 6.996 тенкова и других оклопних борбених возила, 910 борбених возила за вишецевне ракетне системе, 3.657 артиљеријских оруђа и минобацача, као и 7.477 јединица специјалних војних возила, саопштило је руско министарство.

ДА ЛИ СЛЕДИ НЕСТАШИЦА ГОРИВА У СРБИЈИ? Треба да се спремимо за 5. фебруар

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји