Најновије

УКРАЈИНСКА ВОЈСКА ТРПИ ГУБИТКЕ У ДНР И ЛНР: Народна милиција узвраћа ударац

Оружане снаге Украјине настављају гранатирање територије Доњецке и Луганске Народне Републике. Бранитељи Донбаса узвраћају ватру. Украјинска војска трпи губитке и у ДНР и у ЛНР.

Донбас (Фото: РИА Новости)

Гранатирање Донбаса од стране Оружаних снага Украјине не пролази некажњено. Како је саопштио прес центар оперативно-тактичке групације (ОТГ) "Восток", јуче су два украјинска војника рањена узвратном ватром бораца ДНР. Осим тога, Оружане снаге Украјине претрпеле су губитке у ЛНР. У рејону насеља Крјаковка, шест украјинских војника погођено је узвратном ватром. Евакуисани су у болницу у Харкову. Информацију је потврдио прес центар украјинске Операције здружених снага. Данас је, током узвратне ватре Народне милиције ДНР, најмање још један украјински војник из ОТГ Восток тешко рањен.

Подсећамо, Оружане снаге Украјине стално крше споразуме из Минска, укључујући Додатне мере за осигурање прекида ватре и контролу њихове усклађености, које су ступиле на снагу 27. јула 2020. године. И војници Доњецке и Луганске Народне Републике и цивили потпадају под гранатирање Оружаних снага Украјине.

Како се Руси и Белоруси спремају за герилски рат против НАТО пакта, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји