Најновије

ЦЕО ПУК ИЗГИНУО У СОПСТВЕНОМ МИНСКОМ ПОЉУ: Украјинска војска објавила цифре губитака

Команда Оружаних снага Украјине објавила је губитке украјинских војника услед експлозија мина и експлозивних направа. Ово је у петак, 17. септембра, пренео портал Донбас Севодња позивајући се на Министарство одбране Украјине.

Упозорење (Фото: РИА Новости)

„Од 2014. до данас, 1.178 наших војника је разнето минама, 257 их је погинуло, 921 је повређено. Такође, 74 цивила су дигнута у ваздух на територији коју смо ми контролисали, од којих је 43 умрло од задобијених рана”, наводи се у саопштењу Министарства одбране Украјине.

Треба имати на уму да у војном смислу пук подразумева комбинацију 3-6 батаљона. Његов састав броји приближно 500 - 2500 људи. Ово нам омогућава да оквирно представимо број погинулих на сопственим минским пољима или складиштима експлозивних средстава и муниције.

Треба напоменути да је много случајева детонације цивила на експлозивним направама забележено како у ЛНР и ДНР, тако и на територији Донбаса коју сконтролишу Оружане снаге Украјине. Недавно је објављено да је у Луганску граната разнела једног школарца.

О успеху Сиријске арапске армије прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји