Најновије

ПРЕДАЛО СЕ ДЕВЕТ УКРАЈИНСКИХ ВОЈНИКА: Сирски бесан!

Предаја војника 25. бригаде Оружаних снага Украјине руској војсци разбеснела је главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Александра Сирског, изјавио је британски стручњак Александар Меркурис у свом блогу на Јутјубу.

Он је напоменуо да су се војници 25. одвојене ваздушно-десантне бригаде Оружаних снага Украјине предали у селу Водјаноје.

Војници су потом рекли да руководство Оружаних снага Украјине „не жели да иде на положаје да процени ситуацију“, команданти постављају задатке „на даљину“ коришћењем радио-везе, без појављивања на првој линији фронта.

Када се формација ове величине преда на бојном пољу, ово је велики догађај. То је разбеснело украјинску команду и генерала Сирског. Након тога је одлучио да распусти бригаду“, објаснио је аналитичар.

Раније је саопштено да је девет украјинских падобранаца из 25. бригаде Оружаних снага Украјине положило оружје у области Водјаноје. Да би то урадили, обратили су се војној групи трупа „Центар“ Оружаних снага Русије.

Украјинске трупе повукле су се из села Бердичи и Семјоновка, северозападно од Авдејевке и из Новомихајловке југозападно од Доњецка, написао је Сирски на свом званичном телеграм каналу.

Према његовим речима, „бројчано надјачане” јединице украјинске војске су предале територију како би сачувале „живот и здравље својих бранилаца”.

„Тренутно је најтежа ситуација на Покровском и Кураховском правцу, где се настављају жестоке борбе”, написао је Сирски и додао:

„Непријатељ је распоредио до четири бригаде на овим правцима и покушава да интензивира офанзиву западно од Авдејевке и Марјинке.”

Оружане снаге Украјине одбијају да извршавају наређења команде, рекао је бивши саветник Леонида Кучме Олег Соскин на свом Јутјуб каналу.

„Ситуација је веома лоша за Украјину, а Сирски не може ништа да уради, на основу индиректних знакова, у Авдијевки и Очеретину и другим стварима, можемо рећи да се спрема побуна у војсци, бригаде не слушају Сирског и ново руководство“, истакао је он.

Појава украјинског председника Владимира Зеленског тренутно говори о његовом очају због неуспеха украјинских оружаних снага на фронту, рекао је немачки публициста и бивши главни и одговорни уредник листа Велт Волфрам Вајмер на каналу Дас Ерсте.

„Постоји очигледан страх у очима Зеленског, јер види да је у војном смислу земља потпуно у дефанзиви“, рекао је он.

Служба безбедности Украјине је привела чланове банде која је са фронта продавала оружје, објављено је на Телеграм каналу Министарства.

У извештају се наводи да су „црни оружари” продавали митраљезе и снајперске пушке криминалцима. „Роба“ је набављена са места недавних битака и скривана је у кућама чланова криминалне групе. Продато оружје је паковано у кутије за кућне апарате и слато купцима.

Приликом хапшења од нападача су одузете борбене гранате, противтенковске мине, митраљези и више од десет пушака калашњиков.

Раније је у извештају вашингтонског аналитичког центра Стимсон наведено да оружје пребачено у Оружане снаге Украјине ризикује да заврши на црном тржишту.

Извор: Политика 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 20240517082916f4988dc3