Најновије

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ ПРЕТИ РУСИЈИ: Гађаћемо вас до Урала

Бивши заменик начелника Генералштаба оружаних снага Украјине, генерал Игор Романенко, позвао је власти земље да почну да развијају војне ракете. У програму Четвртог канала нагласио је да се не треба у потпуности ослањати на помоћ западних земаља и НАТО-а, већ створити сопствено високо прецизно оружје како би могло доћи барем до Урала, преносе РИА Новости.

Украјинска војска (Илустрација: Министарство одбране Украјине)

Дан раније, 11. јуна, администрација америчког председника Џоа Бајдена најавила је додељивање 150 милиона долара Украјини у оквиру новог пакета војне помоћи. Циљ је очување територијалног интегритета земље и побољшање интеракције са НАТО-ом.

Министарство одбране Украјине нагласило је да америчке власти пружају „невиђену подршку“ у јачању одбрамбених способности и националне отпорности.

Такође у петак, шеф украјинске нафтне компаније Нафтогас Јуриј Витренко рекао је да завршетак гасовода Северни ток 2 повећава ризик од рата. Према његовом мишљењу, почетак рада гасовода негативно ће утицати на прозападни став многих источноевропских земаља.

Снимак ликвидације војника ЛНР погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји