Најновије

ТУРЦИ УХВАЋЕНИ НА ДЕЛУ: Руси их снимили како пребацују терористима самоходне хаубице на линију фронта према САА! (ВИДЕО)

Турске оружане снаге превезле су тешку артиљерију право на линију фронта са Сиријском арапском армијом (САА) у северозападном сиријском региону Идлиб, известила је "Rus Vesna.SU" 11. јуна.

Руски снимак. (Фото: Јутјуб)

Снимак из ваздуха које дели руски јутјуб канал показује неколико самоходних хаубица од 155 мм Т-155 "Фиртина" на линији фронта на југу Идлиба. Сиријски опозициони активисти открили су да је артиљерија распоређена у граду Каркор на северозападу Хаме.

Раније током недеље, турска артиљерија је гађала владине градове и села у јужном Идлибу и северозападној Хами као одговор на серију руских и сиријских удара. Три команданта Хајат Тахрир ал Шама, фактичког владара Идлиба, убијена су у нападима заједно са још шест милитаната.

САА је реаговала на гранатирање гађањем турске осматрачнице у јужном Идлибу и два возила у северозападној Хами. Одговор војске није се ту зауставио. Сиријска артиљерија је данас гранатирала турске позиције у граду Марзаф у јужном Идлибу. Пријављени су директни погоци.

Недавна војна дешавања у Идлибу потврдила су посвећеност Турске милитантима у региону, укључујући ХТС и друге терористичке групе. Непријатељско понашање Анкаре угрожава споразум о прекиду ватре, који је постигнут прошле године уз помоћ Русије.

Асад знатно ојачао сиријско ваздухопловство! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube