Најновије

АМЕРИ ДИГЛИ РУКЕ ОД АВГАНИСТАНА, АЛИ НЕ И ОД СИРИЈЕ: Камиони само пристижу, шта сада смерају? (ВИДЕО)

Док се Сједињене Државе припремају да коначно повуку преостале трупе из Авганистана, истовремено настављају да јачају своје војно присуство у североисточној Сирији.

Америчка војска. (Фото: Јутјуб)

Дана 27. августа, велики конвој коалиције предвођене САД-ом ушао је у североисточну Сирију из регије Ирачки Курдистан.

Конвој се састојао од 50 камиона који су превозили логистичке потрепштине, војну опрему, грађевински материјал, муницију и оклопна возила за коалицију и њене савезнике, Сиријске демократске снаге (СДФ).

Према Сиријској опсерваторији за људска права са седиштем у Лондону, конвој је кренуо у базу коју је окупирала коалиција предвођена САД-ом у близини града Тел Беидар у северном делу ал-Хасаке. Коалиција можда планира проширење базе.

Прошлог месеца, сиријски извори вести открили су планове коалиције предвођене САД-ом о проширењу базе која се налази у близини града ал-Шадади у јужном делу ал-Хасаке.

Упркос званичном порицању, коалиција коју предводе САД појачава своје присуство на североистоку Сирије од почетка ове године.

У недавном интервјуу за Еј-Би-Си Њуз о хаотичном повлачењу из Авганистана, амерички председник Џо Бајден тврдио је да Америка "нема трупе у Сирији". Ипак, недавни извештај Си-Ен-Ен-а потврђује да је најмање 900 америчких војника још увек присутно у североисточном региону земље.

Где је нестао вођа Талибана? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји