Најновије

Русија на обале Сирије послала још три подморнице наоружане крстарећим ракетама

Москва је послала три подморнице руске морнарице у источни део Средоземног мора. Тренутно је познато да су три руске подморнице, а говоримо о дизел-електричним подморницама „Петропавловск-Камчатски“, „Волхов“ и „Краснодар“, виђене како се крећу према сиријској обали.

Руска подморница (Фото: mil.ru)

Претпоставља се да ће најмање једна руска подморница кренути према Суецком каналу. Друге две ће се вероватно придружити руској поморској групи у Сирији, барем раније, планирана ротација снага није била пријављена.

Недавно је Русија активно нападала терористе у сиријској провинцији Идлиб. Истовремено, узимајући у обзир почетак озбиљних сукоба у Дари на југозападу Сирије, постоји могућност да руске подморнице могу учествовати у нападу на милитанте, иако се то у последње време није практиковало, пошто се руске Ваздушно -космичке снаге прилично добро сналазе са таквим задацима.

Званичних коментара Министарства одбране Русије и команде Ратне морнарице Русије о овом питању још нема, међутим, напредовање руских подморница у Средоземно море већ је учинило НАТО нервозним, будући да се руске подморнице стално прате, укључујући и авионско праћење и осматрање.

Сиријске елитне јединице крећу у последње упориште милитаната и имају моћног савезника. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube