Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) БРУТАЛНА ЗАСЕДА! Војска објавила снимак ликвидације терориста, на команду почели рафали по џипу!

Ратом разорени Блиски исток је већ деценијама прави "рудник злата" и извор невероватних снимака ратних дејстава.

Ирачка војска. (Фото: Твитер видео)

Нови, филмски снимак заседе на возило Исламске државе појавио се на твитеру, и изазвао велики број коментара корисника те друштвене мреже.

На видео материјалу видимо борца ирачких Јединица народне мобилизације (ПМУ), који са мале раздаљине пуца из митраљеза по возилу Исламске државе, које у пуној брзини јури пустињским путем.

Корисник твитера који је и објавио снимак скренуо је пажњу на чињеницу да је главни актер овог снимка шведски добровољац, што пружа објашњење зашто је на почетку снимка говорио на енглеском.

Такође можемо видети и опасан ниво необучености бораца ових формација, пошто је војник из чије је перспективе настао снимак замало покосио своје саборце, што се види и на крају снимка.

Јединице народне мобилизације су савез ирачких шиитских формација које су најзаслужније за заустављање и евентуални пораз Исламске државе у Ираку.

Подржани од стране Ирана, тренутно су готово изједначени са званичном ирачком војском, пошто су им признати чинови и плате доведене на ниво регуларне армије.

Заменик команданта ПМУ Абу Махди ал-Мухандис је убијен у америчком нападу 3. јануара 2020. године заједно са иранским генералом Касемом Солејманијем.

Исповест доктора који је до последњег дана био уз двојицу омиљених српских патријарха! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји