Најновије

АСАДОВЕ СПЕЦИЈАЛНЕ ЈЕДИНИЦЕ РАЗБИЛЕ ЏИХАДИСТЕ: Успешно се инфилтрирали, а онда нанели жесток ударац

Јединице специјалних снага Сиријске арапске армије (САА) извеле су синоћ нову операцију иза непријатељских линија у регији Ал-Габ, убивши неколико џихадистичких побуњеника пре него што се вратиле на своје линије.

Асад са војском (Фото: САНА)

Према извештајима са терена, специјалне јединице Сиријске арапске војске инфилтрирале су се у џихадистичка подручја и извеле успешну заседу.

У извештају се наводи да су пре заседе извиђачки тимови сиријске војске надзирали то подручје, уз помоћ руских ваздухопловних снага, које су извеле низ летова изнад регије Ал-Габ у провинцији Хама.

Операција је резултирала смрћу 11 џихадиста.

Сматра се да је овај напад Сиријске арапске војске део одмазде против џихадиста и њихових савезника које подржавају Турци због заседе против руских оружаних снага крајем децембра.

Заседа милитаната резултирала је хоспитализацијом тројице руских војника, за које је речено да су задобили лакше повреде.  

Руско ваздухопловство је током викенда извело неколико снажних удара, укључујући велики напад на места где милитанти врше шверц сиријске нафте у Алепу.

Хаос у Москви. Камион улетео у војни конвој, има погинулих. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: АМН

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји