Најновије

РУСКИ СТРУЧЊАК СВЕ ОБЈАСНИО: Ево како би се Русија бранила од надмоћне америчке флоте!

Будући да Америка има далеко снажнију флоту него Русија, руске снаге у случају евентуалног конфликта приморане су на одбрану која ће се вршити углавном са копна, сматра заменик председника Руске академије наука и доктор војних наука Константини Сивков.

Америчка морнарица. (Фото: navy.mil)

Према његовим речима, потребно је тражити најбоља могућа стратешка решења како би се са постојећом флотом одбранила акваторија у близини руских граница.

Он је истакао да је успех слабије флоте и те како могућ уколико је подржана моћним обалским комплексима којима Русија тренутно располаже.

Као пример навео је обалске ракетне системе које могу бити опремљене ракетама „Калибр“, „Оникс“ и „Циркон“, који су у стању да погоде циљеве на удаљености од преко 300 километара, што би иначе представљала оквирна удаљеност америчких носача авиона уколико је њихов циљ ваздушни напад на унутрашњост руске територије.

Појаснио је да домет америчка авијације на носачима авиона не може бити већи од 700 километара, што значи да би америчка флота морала да се приближи руским обалама, и тако била у домету руских ракета.

Поред тога, Сивков је рекао и да као алтернатива могу да послуже и приобални аеродроми чиме би се повећала оперативна функционалност руске авијације, што би уједно драстично умањило главну предност америчких авиона.

Такође је подсетио и на могућност постављања подводних мина – уколико се поставе на местима за које се процени да би могле да буду мета напада, драстично бу се умањила ефикасност противничких флота предвођених носачима авиона.

Председник САД планира посебан догађај у војној бази! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји