Најновије

АМЕРИКАНЦИ ОДЛАЗЕ ИЗ АВГАНИСТАНА АЛИ СУ РУСИ ТУ: Лавров поручио савезницима у региону да ће их Москва штитити од свих претњи!

Русија помно прати ситуацију у Авганистану и спремна је да употреби своју војну базу у Таџикистану како би одбранила своје савезнике од претње, рекао је данас руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

Руска војска. (Фото: mil.ru)

Лавров је подсетио да је руски председник Владимир Путин разговарао са колегама из Таџикистана и Узбекистана и био у контакту са другим средњоазијским лидерима, пише Тасс.

Министар спољних послова рекао је да се ситуацију у Авганистану убрзано погоршава од како се САД и друге НАТО трупе повлаче од како нису успеле да постигну резултате у стабилизацији своје ситуације.

Талибани, који сада заузимају све више територије Авганистана, поново настављају своју политику силе и одмазде и застрашивања и убијања цивила.

Појавили су се и снимци и извештаји о контејнерима пуним оружја и војног хардвера које су талибани запленили од авганистанске војске док су се америчке снаге повлачиле из земље и милитанти напредовали широм земље.

Изведен напад дроновима на америчку војну базу, огласиле се сирене! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube