Најновије

УБИСТВО КОЈЕ БИ МОГЛО СКУПО ДА КОШТА ИД: Брутално ликвидирали припадника СДФ-а, Курди ће се осветити (ФОТО)

Ћелије ИД настављају да оперишу против Сиријских демократских снага (СДФ) и њихових придружених организација на југоистоку Деир ез-Зора.

ИД (Фото: Јутјуб)

Касно увече 9. јула, наоружани људи за које се верује да су чланови терористичке групе пуцали су и убили Калида Салеха ал-Дубисија у граду ал-Касра, наводи новинска агенција Хавар.

Ал-Дубиси је био члан локалног савета ал-Касре који је део Аутономне управе северне и источне Сирије (ААНЕС), извршног крила СДФ-а. У прошлости су они неколико пута били на мети ИД ћелија.

У вези с тим, новинска агенција ИД, Амак, објавила је 10. јула фотографије на којима се види погубљење цивила који је оптужен за шпијунирање по наређењу СДФ-а. Амак је у кратком посту тврдио да се погубљење догодило у граду ал-Џурази ал-Гарби. Жртва још није идентификована.

СДФ и његов главни савезник, коалиција коју предводе САД, редовно спроводе операције против ћелија ИД на југоистоку Деир ез-Зора. Ипак, утицај терористичке групе у региону наставља да расте.

СИС је искористио растуће тензије између арапских локалног становништва и СДФ-а под вођством Курда како би ширио своју радикалну идеологију на југоистоку Деир ез-Зора. Група такође користи атентате и погубљења као средство за терорисање својих противника у региону.

Још једна америчка база у Сирији је нападнута. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: South Front

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји