Најновије

ШОК ИЗ МОСКВЕ: Руске трупе нису дозволиле иранској војсци да уђе у Јерменију, упркос договорима између Техерана и Јеревана

Иранска војска није смела да уђе у Зангезур на територију Јерменије.

Руска војска (Фото: РИА)

Упркос ранијим информацијама да су Јереван и Техеран постигли договор о распоређивању иранских трупа у Зангезуру, који би требало да постане моћна претња Азербејџану и Турској, руска страна није дозволила улазак иранске војске у регион. Наводно је то због незадовољства Турске.

Како преносе азербејџански медији, Иран планира да изгради војну базу у Зангезуру како би заштитио Јерменију од могућег напада, као и да контролише своје суседе – Турску и Азербејџан.

Фахрадин Абаспур из иранског медија javanonline.ir предлаже хитно започињање преговора са Јереваном о стварању иранске војне базе у Зангезуру, која ће штитити територијални интегритет Јерменије.

И одмах упозорава читаоце да ће „паметни“ градови и села које Баку планира да изгради на ослобођеним земљама заправо бити … електронске надзорне станице за Иран за ционисте и њихове послушнике.

Други ирански лист пише да ће коридор Зангезур бити предат (очигледно, Јерменија и Русија) Турској, Азербејџану и Израелу ради стварања војне базе за напад на Иран “, преноси Хакин.

Упркос чињеници да ове информације нису добиле никакву потврду, постоје информације да је Русија спречила појаву иранске војске у Зангезуру.

“Према непотврђеним извештајима, извештава се да је Русија наводно одбила захтев Ирана да пошаље трупе у Зангезур због” незадовољства Турске “”, цитирао је податке међународни ирански новинар Кхаиал Муазин.

Колико су ове информације поуздане, није познато. Раније је објављено да Јерменија намерава да Ирану пружи могућност изградње велике војне базе, пошто је Русија одбила да изгради сличан објекат у овом региону.

Амерички институт финансирао испитивања вируса корона у Вухану од 2014. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји