Најновије

РУСИ НА УДАРУ, ТУРСКА ВОЈСКА УЧИНИЛА НЕОПРОСТИВО?! Путин има да побесни због несмотреног потеза Ердоганових људи

Руски дрон "Орлан-10" срушио се 21. октобра у предграђу туркменског града Бареха у северном делу сиријског Алепа. Сиријска национална армија коју подржава Турска тврди да су дрон оборили њени борци.

Ердоган и Путин (Фото: kremlin.ru)

Међутим, олупина дрона није показивала никакве знаке ракетне или митраљеске ватре. Ово сугерише да се дрон срушио због техничког квара, или електронског напада турске војске.

"Орлан-10" лети до 16 сати и има домет до 140 км. Дрон може бити опремљен са неколико типова сензора за обављање различитих мисија, укључујући извиђање, 3Д-мапирање, електронско ратовање и комуникациони релеј. Ово је био други руски Орлан-10 који је изгубљен у Сирији у октобру ове године.

Дана 6. фебруара, дрон Орлан-10 срушио се у близини града Ајн Иса у северном делу Раке. Дрон су наводно обориле Сиријске демократске снаге (СДФ). Дана 7. фебруара, дрон Орлан-10 срушио се на планини Завија у јужном делу Идлиба. Дрон је наводно оборила Оперативна соба ал-Фатех ал-Мубин.

Дана 4. априла, дрон Орлан-10 срушио се у близини града Машхад Рухина у северном делу Идлиба. Дрон се наводно срушио због техничког квара. Дана 11. августа, беспилотна летелица Орлан-10 срушила се у близини града Матмура у северном делу Хасаке. За инцидент су окривљени и СДФ и милитанти које подржава Турска.

Такође 11. августа, дрон Орлан-10 срушио се у близини града Руваиха у јужном делу Идлиба. Дрон је наводно оборио Хаџат Тахрир ал Шам, повезан са Ал Каидом. Дана 15. августа, дрон Орлан-10 срушио се у пустињи Хомс у централном региону. ИД је тврдио да су дрон оборили његови борци.

Дана 13. октобра, дрон Орлан-10 срушио се у близини града Мареа у северном делу Алепа. СНА је тврдила да су дрон оборили њени борци. Руске снаге у Сирији ослањају се на беспилотне летелице како би пажљиво пратиле турску војску и њене савезнике у северном Алепу. Снаге Анкаре се наводно спремају да покрену војну операцију против курдских снага у региону.

Америчка војна база оштећена у нападима ловаца МИГ-29. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји