Најновије

АСАДОВИ ТИГРОВИ РАЗБИЛИ ЏИХАДИСТЕ Идлиб засут ракетама, има мртвих и рањених

Сиријска арапска армија (САА) је извела серију артиљеријских удара на северозападни регион Идлиб где је присутно и активно неколико терористичких група.

Сирија. (Фото: Сана)

Артиљеријски удари су били усмерени на положаје милитаната у јужном Идлибу и западном делу Алепа. У нападу су убијена четири милитанта, а неколико их је рањено.

Тројица убијених милитаната били су ниже рангирани припадници Хајат Тахрир ал-Шама (ХТШ), који је био повезан са Ал Каидом, де факто владарем Великог Идлиба, док је четврти био теренски командант Џаиш ал-Иза.

Само дан раније, талас од 14 руских ваздушних удара погодио је западну периферију града Идлиба, где се зна да се налази неколико штабова, складишта муниције и кампова за обуку ХТШ-а. У ударима је настала велика материјална штета.

Међутим, нема извештаја о жртвама. Сиријски и руски удари на Велики Идлиб су вероватно били само одговор на недавна кршења примирја од стране ХТШ-а и његових савезника.

Прекид ватре у Великом Идлибу, којем су посредовале Русија и Турска пре више од две године, још увек траје. Међутим, ситуација у региону данас је далеко од стабилне. Ово се вероватно нец́е променити ускоро.

САА и њени савезници очигледно нец́е наставити своје операције у Великом Идлибу пре него што постигну споразум са Турском, која одржава велико војно присуство у региону.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји