Најновије

ПОКУШАН НАПАД НА ЛУКУ ТАРТУС: Руске и сиријске снаге спречиле продор непријатељске банде и одбиле удар (ВИДЕО)

Здружене савезничке снаге одговориле жестоко на покушај преузимања Тартуса

Сиријска војска. (Фото: Сиријско Министарство одбране)

Руске и сиријске снаге одржале су заједничку тактичку вежбу у сиријској луци Тартус, у којој се налази база руске морнарице, објавила је 13. октобра Сиријска арапска новинска агенција. Војни извор рекао је државној агенцији да је вежба, која је трајала неколико дана, имитирала нападе на виталну луку.

Током вежбе, руске и сиријске трупе су одбиле напад терористичких група на војне објекте у луци, браниле су се од непријатељских ронилаца и диверзаната, користиле системе противваздушне одбране да одбију ваздушни напад и осујетиле покушај непријатеља да искрца трупе у луци.

Обе стране су такође преместиле своје ратне бродове и војну опрему у сценарију који је симулирао напад великих размера од стране непријатеља на луку Тартус.

У вежби је учествовало више од 400 војника руске војне групације у Сирији и Црноморске флоте морнарице, поред трупа Сиријске арапске армије. Пет руских ратних бродова и два борбена авиона Су-35, који су имитирали непријатељске крстареће ракете, такође су учествовали заједно са 25 других војних система. Ово није била прва таква вежба.

Прошле године су Руси и Сиријци извели низ антитетористичких вежби и саботажа у луци Тартус. Руске базе у Сирији, укључујући и поморску базу у Тартусу, биле су нападане у више наврата за последњих неколико година. Претње саботажама и терористичким нападима су драматично порасле од почетка рата у Украјини.

Ракетни напади су извршени на циљеве у Харкову! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји