Најновије

ЗАХАРОВА: Зеленски користи амерички новац како би докрајчио и последње Украјинце

Портпаролка руског Министарства спољних послова прокоментарисала је одлуку украјинског МСП-а да обустави све конзуларне радње за војно способне Украјинце, старости између 18 и 60 година.

Украјински председник Владимир Зеленски користи амерички новац да намами последње Украјинце како би и њих докрајчио, навела је званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова, коментаришући одлуку украјинског МСП-а да обустави све конзуларне радње за војно способне Украјинце, између 18 и 60 година, са изузетком издавања документа за повратак у Украјину.

"Крајем прве четвртине 21. века, свет је био сведок елиминације Украјинаца од стране западних елита и егзекутора које су поставили у Украјину, као и од Зеленског и целе те псеудоукрајинске банде. У влади и владајућим круговима Украјине свих ових година није било Украјинаца. Земљом су владали они који историјски никада нису имали ништа с тим", написала је Захарова на Телеграму.

Додаје да када је већи део Украјине опљачкан и покраден, плен однесен, историја поново исписана и споменици уништени, онда се прешло на физичко уништавање аутохтоног становништва.

"Све је као са Индијанцима у Северној Америци, када су их 'цивилизовани' побили на десетине хиљада. Острво Менхетн је купљено од Индијанаца за перле, али Украјинци нису добили ни перле – само америчку омчу око врата. Сада Зеленски, користећи новац Вашингтона, мами последње Украјинце како би и њих докрајчио", закључила је руска званичница.

Министарство спољних послова Украјине упутило је својим конзулатима у иностранству писмо са инструкцијама у коме захтева обуставу свих конзуларних радњи за војно способне Украјинце између 18 и 60 година, са изузетком издавања документа за повратак у Украјину, пише украјинско издање "Зеркало недели".

Како се наводи у писму, које је потписао заменик шефа украјинског министарства Андреј Сибига, таква мера ће се примењивати од 23. априла и биће на снази до доношења одредби спорног закона који пооштрава војни позив у Украјини.

ЕСТОНИЈА ЋЕ ДОБИТИ ПО НОСУ! Спремају велики ударац Руску Федерацију

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube