Најновије

РУСКА АРМИЈА МЕЉЕ СВЕ ПРЕД СОБОМ: Жестоки ударци, нова тактика много доноси

На северу од Авдејевке, конкретно у подручју западно и северозападно од Очеретине, руске оружане снаге су постигле значајан напредак. Привремено су забележени покрети ка железничкој прузи и месту Новоолександривка, које се налази мање од једног километра од фронта.

Истовремено, у источном делу Очеретине направљене су исправке на војним картама које потврђују да украјинске снаге и даље држе одређене зграде под својом контролом. Ова подручја представљају значајне тачке за одбрану и пружају стратешку предност у одбранама против непријатељских напада.

Јужно од овог подручја, сукоби су и даље интензивни дуж линије ровова западно од Соловова. Руске трупе су на крајњем северозападу успеле да остваре потпуну контролу над јужним делом Керамика и да заузму стратешке високе положаје који пружају директан поглед на Новокалинове, који је сада у потпуности под руском контролом.

Велики украјински систем ровова у центру региона сада је окружен са три стране, што указује на потенцијално критично сужавање простора за маневар украјинских снага. 

ИСКОПАЛИ ТУНЕЛ ЗА БЕГ ОД МОБИЛИЗАЦИЈЕ! Преко Румуније до слободе, скандалозан снимак (ВИДЕО)

Извор: Правда.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube