Најновије

КОЗАЦИ ПОНОВО ПОСТАЈУ РУСКА ЕЛИТА: Путин им додељује нове борбене задатке

Владимир Путин подржао је идеју стварања посебних козачких јединица у Росгвардији, рекао је опуномоћеник шефа државе у Севернокавкаском савезном округу Јуриј Чајка, говорећи у Налчику на Евроазијском форуму козачке омладине „Козачко јединство - 2021“.

Козаци (Фото: РИА Новости)

По његовом мишљењу, Козаци би требало да буду територијална јединица Руске гарде. Чајка је нагласио да је написао писмо председнику и подржао ову иницијативу.

Опуномоћеник је додао да је реч о чисто козачким формацијама.

"То ће бити, мислимо, козачки пукови, биће створени батаљони, наиме искључиво козачки. Они ће се налазити на месту распоређивања, у месту пребивалишта козака. То је наша идеја. Планирамо да спроведемо то“, рекао је он.

Чајка је у марту дошао на идеју да укључи Козаке у заштиту и одбрану државних објеката и јавне безбедности. Тада је рекао да би Теречки Козаци могли да успоставе сарадњу са јединицама Министарства одбране и Росгвардије.

Росгвардија је створена 2016. године као део унутрашње војске Министарства унутрашњих послова. Такође обухвата управљачка тела и одељења Министарства унутрашњих послова за контролу у области промета наоружања, активности приватног обезбеђења, одреде СОБР-а и ОМОН-а, Центар за специјалне снаге за брзо реаговање и ваздухопловство Министарства унутрашњих послова, као и друге дивизије. Росгвардија учествује у очувању јавне безбедности, чувању посебно важних објеката, учествују у борби против тероризма и екстремизма, помажу пограничним службама, врше савезну државну контролу над прометом оружја и у областима активности приватног обезбеђења и обављају разне друге задатке у области безбедности.

Како Бајден поново прети Путину, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји