Најновије

УБИЈЕНИ КОМАНДАНТИ ХЕЗБОЛАХА! Прекаљене вође погинуле на "џихадској дужности", ликвидирали их Израелци! (ФОТО)

Хезболах је 24. јула објавио да је у Сирији убијен један од његових команданата Мохамад ал-Сајед ал-Амин из јужног либанског града Деир Кифа.

Хезболах. (Фото: Јутјуб)

У краткој изјави, главни медији Хезболаха саопштили су да је командант, познат и по свом ратном имену "Ал-Сајед Гариб", убијен док је био на својој "џихадској дужности" без давања додатних детаља.

Раније је Ирански корпус револуционарне гарде (ИРГЦ) оплакивао Сеједа Ахмада Курешија, истакнутог команданта "Снага Кудс".

Бројни извори тврдили су да је командант задобио смртоносне повреде у израелским ударима на сиријски Алеп 19. јула. Ово тек треба потврдити.

Упркос недостатку стварних доказа, неки посматрачи претпостављају да је Ал-Амин убијен заједно са Курешијем у нападима на Алепо.

Други тврде да је либански командант убијен у израелским ударима 21. јула на ваздушну базу Ал-Даба у сиријском Хомсу. Ваздушна база, која је претрпела озбиљну штету као резултат удара, главни је логистички центар Хезболаха у Сирији.

Ова нагађања и наводи су највероватније неистинити јер Хезболах обично потврди све своје губитке изазване израелским ударима на Сирију. Више информација о околностима око смрти Ал-Амина и Курешија у Сирији ће се појавити у наредних неколико дана.

Африном тутњале противтенковске ракете, Анкара ће жестоко реаговати! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји