Најновије

ПОСТАВЉАЈУ ОПАСНО ОРУЖЈЕ! Амери се наоружавају до зуба у Сирији! (ФОТО)

Коалиција коју предводе САД планира да прошири војну базу смештену у близини града ал-Шадади у јужном делу Хасаке у Сирији.  

Америчка војска. (Фото: army.mil)

Како наводе сиријски извори,  коалиција ће такође изградити нови центар за обуку бораца Сиријских демократских снага (СДФ).

Конвој од 75 камиона који су превозили оклопна возила, оружје, опрему, логистику, као и грађевински материјал, стигао је у базу ал-Шадади 24. јула, саопштила је сиријска Опсерваторија за људска права са седиштем у Лондону. Како се наводи, конвој је дошао из Ирака.

Истог дана, два америчка војна хеликоптера, натоварена залихама и опремом, слетела су у базу ал-Шадади. Хеликоптери су такође превезли одређени број припадника америчке службе.

Упркос званичном порицању, коалиција предвођена Американцима појачава своје присуство на североистоку Сирије од почетка ове године, не дајући притом никаква објашњења.

Раније ове године изграђен је аеродром на нафтним пољима ал-Омар на југоистоку Деир ез-Зора. Велика база се такође гради на североистоку Хасаке, у близини граничне линије са Ираком и Турском. Недавни извештаји откривају да су САД у региону распоредиле ракетне бацаче, највероватније системе ПВО.

Шеф тајне израелске службе заледио НАТО и Амере! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји