Најновије

НАПАД НА АМЕРИЧКЕ КОНВОЈЕ: Експлозије широм Ирака, циљ је јасан! (ФОТО/ВИДЕО)

Четири конвоја који су превозили логистичке залихе и опрему за коалицију предвођену САД-ом били су нападнути 29. јула у различитим деловима Ирака.

Амерички конвој. (Фото: Јутјуб)

Први конвој био је нападнут у јужној провинцији Ди Кар, други и трећи у јужној провинцији ал-Диванија, а последњи у централној провинцији Вавилон. Сва четири конвоја гађана су експлозивним направама у размаку од само неколико минута.

Про-иранска група позната као Саријат Касим ал-Џабарин (Група за разбијање титана) преузела је одговорност за сва четири напада.

Новооснована група објавила је видео и фотографије напада код Ди Кара, који се догодио на путу у близини града Насирије.

Конвоји залиха коалиције предвођене САД-ом били су на мети само неколико сати након ракетног напада који је погодио био усмерен на амбасаду у јако утврђеној Зеленој зони у Багдаду. Ниједна група до сада није преузела одговорност за напад.

Покушаји САД да преименују своје војно присуство у Ираку као "мисију за обуку" нису преварили про-иранске снаге. Напади на америчке трупе и дипломатску мисију у Ираку ће се очигледно наставити.

Ево колико можете да добијете робије ако Србе или Српску назовете геноцидним! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube